Kan man medvirke til muligt bedrageri, dokumentfalsk, telefonaflytning / ærekrænkelser og misbrug af statsmidler, når man er ansat hos TV2/Danmark A/S?
Følg med i den nye klummeserie her hos KonkursNyt.dk
Medvirkende:
Bryan Göddert
TV2 Redaktør Ketil Alstrup Johansen
TV2 Journalist Morten Spiegelhauer
TV2 Journalist Benjamin D’Souza
TV2 Journalist Rune Kjær Langvad
TV2 Journalist Gustav Dalhslund Leth
TV2 medarbejder Erik Lange + kone Celine Sørensen
TV2 Advokat Helle Djernis
TV2 Seernes Redaktør Lars Bennikes
TV2 Ansvarlig chefredaktør, Adm. Direktør Anne Engdal Stig Christensen
TV2 Redaktionschef Michael Nørgaard
TV2 Journalist Niels Christian Juul Dejgaard
Kulturminister Joy Mogensen.
Partner Advokat Mette Lindskoug.
Partner Advokat Boris Kenneth Frederiksen,
Poul Schmith / Kammeradvokaten I/S,
Københavns Politi m.fl.
Sådan afsløres TV2’s undercover Muldvarp.
Konkurs Klummen:
Fjerde afsnit: Den sorte Tintin
Fra Søvang’s rolige villakvarter mellem marker, hestefolde, skov, vand og strand, og vejen ud til mit kontor på A.P. Møllers Allé i Dragør er der cirka 6 km.
Turen tager kun 5-10 min. at køre med de lovlige 50 km/t. Denne morgen kom jeg dog vist før i mål, end jeg plejer.
Mit hjerte pumper hårdt og hurtigt. Jeg har slet ikke brug for kaffe denne morgen. Mit hoved er helt klar. Blikket fokuseret og min hjerne arbejder på højtryk for både at fordøje overfaldet på villavejen og også min videre jagt på de sorte soldater.
Og da jeg svinger bilen ind ved mit kontorhotel, som jeg deler med andre professionelle virksomheder og dygtige konsulenter, kan jeg se, at både Tintin reporteren og hans dunkle Tinsoldater fra Operation X har taget opstilling på ny, denne gang foran et stort skilt ved vejen, som fortæller hvilke virksomheder, der har til huse her.
Både vores logo og firmanavne fremgår her på stribe, så ingen er i tvivl om, hvem der arbejder her.
Professionel vurdering af dine værdier.
Jeg arbejder til dagligt som selvstændig konsulent og tjener mit månedshonorar bl.a. via disse 4 internetsider, som markedsfører ydelser indenfor konkursbranchen.
* DanskVurdering.dk (Vurdering af aktiver)
* Rekonstruktion.dk (Konkursrådgivning)
* Firmaparkering.dk (Parkering af inaktive CVR-nr. / gamle tomme selskaber)
* Konkurshotellet.dk (Opbevaring af bogføringsbilag)
DanskVurdering.dk hjælper virksomhedsejere med at få vurderet værdierne i deres firmaer. Det kan både være op til årsregnskabet, at man gerne vil vide, hvad alle tingene har af værdi, så regnskabet bliver så retvisende som muligt. Eller det kan være i forbindelse med salg af aktiver, en virksomhedsoverdragelse og/eller ved en forstående konkurs.
Værdierne kan både være produkter, lokaler, inventar, maskiner, biler, it-udstyr, hjemmesider, opfindelser, goodwill og mange flere ting. Til at forestå denne fagkyndig vurdering henter vi en ekstern ekspert ind. Han hedder Ian Price.
Ian Price, Fagkyndig vurderingsekspert
Ian Price er født i 1964, han er uddannet på Aarhus Katedralskole og har taget en Bachelorgrad i Finans og Forsikring hos Forsikringsakademiet. Det første job var hos det Danske forsvar i NATO’s Hovedkvarter i Belgien, som Communications- og Coding Specialist.
Herefter følger 18 års ansættelse hos Dansk Politi, som bl.a. efterforsker og anklager i København. Tryg Forsikring hyrer ham de næste 7 år som efterforsker af forsikringssvindel og som Valuar, hvor han samtidigt også fik lov til at drive sin egen vurderingsmandsforretning vedr. hjælp til Konkursadvokater og mange offentlige kunder.
Ian er en ret så erfaren vurderingsmand med +5.000 vurderinger for bl.a. De Danske Domstole, Poul Schmith / Kammeradvokaten I/S, SKAT, Bech Bruun, Plesner, Horten, Elmann, Gorrissen & Federspiel, Kromann Reumert, flere kommunale institutioner, Danske Bank, Danske Leasing, Nordea Bank, Nordea Leasing og Siemens Finans m.fl.
Ian har igennem 11 år hjulpet mig. Han er ærlig, dygtig, stabil og leverer sine ting til tiden.
Ian flyttede i år 2015, sammen med sin familie, til Queensland, Australien, hvorfra han stadigvæk vurdere kundernes aktiver og samtidigt er idémand og CTO for en række gode projekter rundt om i verdenen med velgørenhed af donation af mad og en madbesparings APP.
Ian er DanskVurdering.dk’s ekspert på vurderingsområdet, og han producerer fagkyndige vurderingsrapporter for alle de kunder, som jeg bringer til ham.
Hverken Ian eller jeg er direktører, bestyrelsesmedlemmer eller ejere af DanskVurdering.dk Det er vores gode ven Michael, som øvrigt står for det administrative, debit/kredit bogholderi samt likviditetsstyring og betalinger.
Ian og jeg får et konsulenthonorar for den ydelse, vi hver især hjælper kunderne med.
Ian og jeg har hver vores email adresse hos DanskVurdering.dk. Jeg har hovedmailadressen som hedder info@danskvurdering.dk, hvor min opgave er at tale med kunderne, fremsende faktura samt at fremsende den færdige vurderingsrapport fra Ian.
Ian har sin egen en email-adresse med hans egne initialer, IP, hvorfra han kommunikerer med kunderne, når de sender ham billeder af værdier og lange lister med inventar, købsaftaler, regnskaber m.m. Hvis vurderingssagen kræver fysisk fremmøde, f.eks. ved meget specielle værdier, som ikke kan vurderes ud fra billeder, video eller lign., så sender Ian en anden vurderingskollega, som kører ud til kunden og noterer alle oplysninger ned.
Ian og jeg har lavet hundredevis af sager sammen. Allesammen uden problemer.
Ian Price, Privat foto
Kammeradvokaten
For en lille måned siden, den 12. april 2021, modtager vi dog vedhæftede brev fra Kammeradvokaten, at de er blevet opmærksomme på, (måske via TV2) at deres firmanavn står på DanskVurdering.dk’s hjemmeside under Ian’s meritter, og Kammeradvokaten mener at det var en meget stor krænkelse af reglerne om god markedsføringsskik, og at Ian Price aldrig nogensinde havde fortaget en eneste vurdering for Kammeradvokatens kontor.
Vi fik samtidigt påskrevet en 14 dages frist til at fjerne og slette alle disse “urigtige” informationer.
Se vedlagte brev fra Kammeradvokaten:
Ian og jeg trak straks på smilebåndet, da vi læste Statens fineste advokat’s skrivelse til DanskVurdering.dk.
Ian har faktisk reelt arbejdet for 3 konkursadvokater hos Kammeradvokaten for en del år tilbage og havde gemt både kopier af Kammeradvokatens betalte fakturaer og en kopi af vurderingsrapporterne. Herunder for konkursadvokaten Boris Frederiksen. Vores dokumentation for Ians arbejde er altså helt på plads.
Men vi ventede lidt med at svare Partner Advokat Mette Lindskoug på hendes mystiske skrivelse. Det vender jeg tilbage til.
Hvem er Kammeradvokaten?
Advokatfirmaet: Poul Schmith / Kammeradvokaten I/S er et privat Interessentskab stiftet i sommermåneden juli i 1964. 35 navngivne personer er registreret som medejere.
Dette private advokatfirma fører mere end 1.500 retssager om året og har mere end 80 års erfaring som statens primære advokat, da Danmark, som det eneste land i verden, har hyret et privat advokatfirma, som næsten har “eneretten” til at sælge advokatydelser til Staten. Man kalder det Kammeradvokataftalen.
Advokatfirmaet er blevet Danmarks største advokatkontor indenfor de sidste 10 år og beskæftiger pr. februar 2021: 626 ansatte, hvoraf deres samlede og hemmelige omsætning er tæt på +750 millioner kroner årligt. I runde tal kommer 500 millioner fra Staten og kr. 250 mio. kommer fra konkursboer og andre advokatforretninger. Hvert år.
Partner Advokat Boris Kenneth Frederiksen er deres bestyrelsesformand, og han er kendt fra medierne fra en række store konkurssager, såsom IT-Factory/ Stein Bagger (Her fik han 40 mio. i advokat salær), Ejendomsselskabet Sandgården (Her delte han 30 mio. i advokat salær), Kasi Jesper (ikke afsluttet), Britta Nielsen (ikke afsluttet), og mere end andre +1.000 konkursboer igennem de sidste 10 år, hvor flere store banker: Capinordic Bank, (22 mio. i salær) Fjordbank Mors (19,2 mio. salær), Amagerbanken (deling af salær på 96 mio.) også har haft den gode Boris Frederiksen indover som bobehandler, også kaldet en Kurator.
En Bobehandler er den administrative ansvarlige person for en død person / dødt firma, og han skal sælge denne persons værdier bedst muligt og passe på pengene og senere fordele dem bedst muligt til de kreditorer, som har penge i klemme. En kurator har dog førsteret til pengene, inden øvrige kreditorer får deres andel, og salæret opgøres i forhold til de antal timer, han har brugt, boets beskaffenhed (størrelsen af værdierne) og det fornemme resultat, som han sluttelig fremviser for skifteretten og kreditorerne.
Det her er Boris Frederiksen rigtig god til. Så god, at han og hans 35 mands store ejerkreds hvert år tjener mange, mange millioner hver især. For nogle år siden i 2015 kom det under en skilsmisseretssag frem, at bare én af partnerne hos Kammeradvokaten, tjente 12.9 millioner kroner om året!! De seneste rygter går på, at deres løn + bonus nu er oppe på kr.18-30 millioner om året hver især, da omsætningen hos Kammeradvokaten stiger voldsomt i disse år med flere skatteskandaler, udbyttesagen i Dubai og flere andre lukrative advokatsager, når politikere, statsvirksomheder og ministerier, herunder Kulturministeriet, har brug for juridisk assistance og hjælp.
Men som Boris Frederiksen selv siger til medierne: ”Mine kunder må jo være tilfredse, siden de betaler, og jeg synes også, at de får ret meget for pengene”.
Og han har formentligt ret.
Jeg indrømmer gerne, at jeg faktisk er lidt misundelig på alle de kunder, Boris Frederiksen har. At arbejde blot 3-6 måneder for dem betyder, at man reelt kan stoppe helt med at arbejde og gå tidligt på pension med disse salærer i lønposen
.
Advokat Boris Kenneth Frederiksen, privat foto.
Verbal konfrontation og afhøring på parkeringspladsen.
Netop ankommet til kontoret på A.P. Møllers Allé i min bil som hviner lidt ved hjulene da jeg svinger ind.
Bilen parkeres, og jeg haster ud af bilen med min computertaske.
Den sorte Tintin får øje på mig og går nu alene over imod mig, mens hans 3 øvrige kumpaner bliver stående og er i gang med et telefoninterview med vurderingsmanden Ian Price henne ved firmaskiltene.
Morten Spiegelhauer spørger: ”Bryan, der er en point i, at jeg er en lille smule insisterende”.
Bryan: ”Jamen så send mig nu for 29. gang dine spørgsmål, så svarer jeg gerne på dem”.
Morten: ”Det drejer sig om Erik Lange”. mens Morten leder efter en reaktion i min ansigtsmimik.
Her går det op for mig, at jeg 4 måneder forinden har haft en telefonisk kunde, som hedder Erik Robert Lange fra virksomheden M M MANAGER ApS ved Jyderup, Asnæs.
Morten: ”Jeg ved at du beskytter dine kunder og ikke vil udtale dig om personer, da du har et fortrolighedshensyn og tavshedspligt, du loyalt overholder. Men jeg har faktisk en skriftlig fuldmagt i min jakke, med fra Erik Lange, at du gerne må tale med mig om hans sag”.
Bryan: ”Hvorfor kan du som journalist ikke respektere, at jeg ikke ønsker at medvirke i et tv-interview”?
Morten: ”Det gør jeg da også”.Morten fortsætter sin spørgelyst: ”Hvorfor benytter du Ian Price’s email adresse, når du skriver ud til kunder”?
Nu begynder jeg at blive rigtig træt af ham. Jeg udgiver mig ikke for at være andre end, den jeg er, så jeg får følgende fremstammet:
Bryan: ”Det gør jeg hellere ikke. Jeg har min egen e-mail”.
Morten: ” Vi står og interviewer Ian Price lige nu i det her sekund. Han siger, at du ikke har noget at gøre med Dansk Vurdering.
Journalisten Benjamin fører samtalen med Ian, og Morten prøver med sit kropssprog at vinke mig med og få mig til at gå over til de 3 andre.
Bryan: ”Jo, jeg er faktisk med i Dansk Vurdering”.
Morten virker overrasket. Det forstår han ikke. Det var slet ikke gået op for ham.
Jeg er irriteret over, at Morten bliver ved og ved med at stille mig nye spørgsmål ude på parkeringspladsen med hans kamerahold, og at han ikke har sendt mig et eneste spørgsmål på skrift de sidste 4 dage, så jeg ved, hvilken sag han ønsker at få oplysninger og svar på.
Bryan: ”Send mig nu spørgsmålene. Jeg tror, at (og jeg hæver min stemme)… Du vil kraftedme jo ikke have svar på spørgsmålene”.
Morten: ”Det vil jeg i hvert fald”.
Bryan: ”Godt, så send mig.. e-mails med spørgsmålene”.
Hvorefter jeg vender ham ryggen og går ind i kontorbygningen.
Kontoret på A.P. Møllers Allé 11, Dragør.
Ian’s TV2 Interview
Ian Price bliver stadigvæk interviewet over en telefonforbindelse fra Australien af Journalisten Benjamin D’Souza: ”Ian, du har tidligere talt med min kollega Erik Lange”.
”Ja” siger Ian. ”Ham talte jeg med for nogle måneder siden”.Benjamin: ”Skal du slet ikke fysisk se Erik Lange’s værdier for at kunne lave en vurdering af aktiverne”?
Ian: ”Nej, det behøver jeg ikke. Hvis jeg får modelnummeret, billede eller betegnelsen på varen, bilen, kameraet eller lign, så kan jeg nemt slå den op på internettet og se, hvad aktivet bliver solgt for og herefter fastsætte en pris til vurderingsrapporten”.
Benjamin: ”Vi har spurgt to fotobutikker omkring din vurderingsrapport.
De mener, at du har vurderet kameraudstyret fra Erik Lange meget lavt.
De mener, at udstyret er kr. 120.000,- værd, og du mener, at det er knap kr.80.000,- værd”.Ian: ”En vurderingsrapport er et, her og nu, skøn, som ud fra de mange oplysninger og kriterier, som direktøren giver mig, hvor jeg så kan fastsætte en rimelig, en fair, men også en realistisk salgspris”. Har du spurgt de to fotobutikker om de selv vil betale kr. 120.000,- for det ?
Benjamin: Nej, det har jeg ikke.
En Vurderingsrapport består af 3 forskellige salgspriser for hvert eneste aktiv.
Hermed et eksempel på en brugt cykel:
Vurdering 1: Ved fortsat drift. Kr. 1.000,-
Vurdering 2: Målrettet salgspris Kr. 500,-
Vurdering 3: Tvangs salgspris Kr. 250,-
Hvis du, som ejer, selv vil købe noget fra din egen nødlidende virksomhed, så skal du betale Vurdering 1 salgsprisen.
Hvis du finder en opkøber, en konkurrent, en pantelåner, en butik, så må du sælge til Vurdering 2.
Vurdering 3 salgsprisen må kun en bobehandler / kurator sælge til.
(udsnit af en Vurderingsrapport)
Benjamin: ”Hvorfor bruger Bryan din email adresse til at svare kunderne”?
Ian: ”Det gør han hellere ikke. Han har jo ikke noget med vurderingsarbejdet at gøre. Han har ikke noget med Dansk Vurdering at gøre overhovedet”. (Det er Michaels)
Benjamin: ”Hvorfor skriver Dansk Vurdering på sin hjemmeside, at du har arbejdet for Kammeradvokaten? Kammeradvokaten fortæller mig, at de aldrig nogensinde har haft med dig at gøre”.
Ian: ”Jeg har faktisk arbejdet for dem”.
Benjamin: ”Lyver du for mig nu, Ian”?
Ian: ”Nej, prøv bare at spørge dem af igen, om jeg ikke har sendt dem 3 fakturaer, som de alle har betalt”.Benjamin: ”Det vil jeg gøre” – og afslutter samtalen med Ian og lover, at han vil modtage nogle spørgsmål på e-mail”.
Jeg kan se ud af glasfoyeren på kontorhotellet, at TV2 soldaterne pakker deres grej samme og smutter væk i deres sorte bil.
Terrorist angrebet er nu officiel overstået. Hvis det ikke var fordi at jeg kunne genkende Morten Spiegelhauer, så ville jeg tror at det hele var en stor joke. Sådan kan ordentlige journalister da ikke arbejde. TV2/Danmark A/S er et aktieselskab, som er ejet 100% af Kulturministeriet. Jeg kan ikke tro at Ledelsen og Ministeren rent faktisk ved, at disse drenge render rundt og leger fangeleg i danskernes villakvarterer.
Vigtige Informationer
Klokken er nu 10.26.
Jeg sidder på mit kontor og har endelig fået vigtige informationer ud af Journalisten Morten Spiegelhauer samtidigt med, at han har fået meget sparsomme informationer ud af mig.
Godt gået, Bryan! Tænker jeg. Og skal lige ryste hele situationen af mig.
Jeg havde besluttet mig for at give Morten ingenting med mine ligegyldige svar. Jeg vidste jo ikke hvad sagen reelt drejede sig om. Men Morten blev ved og ved med at provokere mig ved at hentyde til, at jeg gav “farlig rådgivning”, og at jeg “udgav” mig for at være Ian Price ved at bruge hans email-adresse. Begge dele er løgn og min indre retfærdighedssans gjorde, at min mund ville fortælle det straks til ham – og ikke vente på en langsommelig TV2 e-mail. Ulempen ved at svare på spørgsmål er, at TV2 nu kan sige til hele omverdenen, at Bryan jo helt frivilligt deltog i interviewet ved at svare på journalistens spørgsmål, og derfor har TV2 været fejlfri og ikke gjort noget forkert i denne sag…
Så husk fremover, Bryan. Ti nu stille. Afvis spørgsmålene. Også selvom du bliver voldsomt provokeret. Bare afvent til spørgsmålene kommer på e-mail. Så kan du nemlig i ro og mag finde sagen frem og svare helt rigtigt og korrekt på dem.
Jeg ved ihvertfald nu, at Operation X er i gang med en historie, som drejer sig både om vurderingsfirmaet med Ian, og om min konkursrådgivning for en kunde ved navn Erik Lange, som er hemmelig optaget og udleveret til TV2. Og som det tredje: drejer det sig også om én af mine kunder, en håndværkervirksomhed, som desværre gik konkurs i August 2020 for 9 måneder siden, men hvor vi i en rekonstruktion reddede +50 danske arbejdspladser. Og deres 50 familier får nu løn til tiden og har et fast arbejde.
TV2 Redaktør Ketil Alstrup Johansen
Aha tænker jeg. Der er stadig mange løse ender i dette mysterie. Men nu har jeg i det mindste en idé om, hvad sagen drejer sig om. Noget jeg har ventet på i rigtig, rigtig lang tid, hvor jeg har vidst at TV2 var igang med at lave noget.
For ca. 8 måneder siden kontaktede nogle tidligere kunder mig og fortalte, at forskellige TV2 journalister ved navn Gustav, Benjamin og Rune, havde ringet dem op og spurgt ind til rådgivningen fra Bryan Göddert. Jeg fik kendskab til både spørgsmål, telefon nr. + journalistnavne af mine kunder.
Jeg kontaktede straks alle 3 journalister. Men ingen af dem ville svare mig. Så kontaktede jeg TV-stationen og spurgte, om dette kunne have sin rigtighed, at en statsvirksomhed kontaktede mine kunder uopfordret fra min klientportefølje. Det gør man bare ikke. !!
Svaret var ret afvisende fra TV2’s redaktør Ketil Alstrup Johansen som ringede mig op og overlegent sagde: Bryan, vi er bare i gang med lidt research. Det er en ganske normal procedure. Vi kommer tilbage til dig, hvis vi overhovedet vil tale med dig. Du skal ikke tage kontakt til mine 3 journalister igen, som du lige har forsøgt at ringe til.
Jeg spurgte ind til hvilket formål og tema han repræsenterede: Det er til Operation X, sagde Ketil Alstrup Johansen og grinte samtidigt lidt i stemmen.
(Redaktør for Operation X, Ketil Alstrup Johansen, Privat foto)
Jagten går ind.
Kl. 10.31:
Jeg er temmelig overrasket over, at min egen kunde, Erik Robert Lange, som jeg havde hjulpet med flere samtaler og gode råd, kunne finde på at stikke en kniv i ryggen på mig og optage vores fortrolige telefonsamtale og give den videre til TV2.
Jeg er stiktosset. Jeg tænker, det kan ikke være sandt. Det har han da ikke gjort.
Det gode menneske. Erik Robert Lange og hans søde kone Celine Sørensen.
De er da nogle gode mennesker. De kan da for søren ikke være på de Mørke Kræfters side.
Det vil jeg altså have undersøgt. Nu ! Jeg tager straks telefonen og ringer op til Erik Lange, som jeg har indkodet i min telefon.
Det telefonnummer, han har ringet fra, i Januar 2021, er nu lukket… Det var blot et taletidskort finder jeg ud af.
Jeg søger på krak og finder frem til et andet telefonnummer, som jeg straks indtaster.
Telefonen ringer 3 gange, og hvorefter jeg kan høre en person i den anden ende tage den
og han siger: ”Ja, det er Erik”…
Fortsættelse følger.